Zálivky do salátu

 I na zálivce do salátu záleží .

Na 2 porce oloupeme 1 malou šalotku nebo cibulku a pokrájíme na jemné kostičky. Do mísy dáme cibulku a 1 lžičku ostré hořčice, špetku soli a pepře.Přidáme 2 lžíce octa a vše promícháme, dokud se sůl nerozpustí.Nakonec do zálivky zašleháme 4 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje tak, aby vznikla krémová směs.

Obrázky skvěle doplní obsah článku a vzbudí ve čtenářích zájem ho otevřít. První obrázek se zároveň zobrazí i v náhledu. Zajímavý úvodní obrázek vám tak pomůže zvýšit atraktivitu vašeho článku.

V místě smícháme 4 lžíce jogurtu se 2 lžíce citronové šťávy a špetkou soli a cukru. Podle chuti můžeme přidat i prolisovaný česnek. Dále do směsi přidáme 4 lžíce najemno nasekaných bylinek (pažitka,kopr,bazalka...). Zálivka je vhodná na různé listové saláty,kolečka okurky,papriky a rajčata.

Z půlky omytého citronu nastrouháme kůru a vytlačíme šťávu. Přidáme špetku soli, cukru a pepře. Omyjeme a osušíme čerstvé stonky tymiánu, lístky stříháme a na drobno posekáme a přidáme do citronu. Poté přidáme 4 lžíce olivového oleje. Je vynikající k salátům ze sýra s olivami, paprice a nebo k pečené cuketě.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky