DOMÁCÍ limonády,sirupy,džusy...

 Zkuste si některé doma vyrobit , jsou lepší než kupované.  V horkých letních dnech přijdou určitě vhod jak sirupy,  studené čaje ,limonády, do kterých přidáme ovoce ze zahrádky nebo z obchodu, ale třeba i ledovou kávu.  Jejich příprava je snadná.

8 bio citronů, 1 kg krupicového cukru, 1 l vody. Omyté citrony rozdělíme na čtyři a čtyři. Čtyři nakrájíme na tenká kolečka, vhodíme do velké nádoby a zalijeme vodou. Zbylé čtyři citrony opravdu důkladně rozmačkáme, vybereme pecky a citronovou šťávu také přidáme. Necháme 48 hodin v lednici louhovat. Po dvou dnech scedíme přes sítko do hrnce a ještě...

černý čaj, čerstvé jahody (mimo sezónu můžeme použít mražené), led. Uvařený čaj necháme vychladnout. Mixujeme s jahodami následovně: na 1 porci vždy 2 díly čaje, 1 díl jahod. Přidáme led, buď pouze vhodíme do již hotového nápoje anebo mixujeme společně s čajem a jahodami. Vhodný v horkých letních dnech.

zelený čaj, čerstvý tymián, ananas (čerstvý nebo kompotovaný). Do uvařeného zeleného čaje přidáme snítky čerstvého tymiánu, necháme vylouhovat podle chuti mezi 5 - 10 minutami. Základ míchaného nápoje doplníme ve sklenicích neperlivou vodou, ananasem a ledem.

Nejdříve si citrony pořádně omyjeme, vymačkáme do džbánku jemně perlivou vodou a další citrony nakrájíme na malé plátky, které vhodíme dovnitř džbánku. Dochutíme lístky máty a podáváme. Počet citronů záleží jen na každém , jak si chce limonádu připravit.

Ledový zelený čaj je příjemným osvěžením, Nejdříve si připravíme zelený čaj a necháme ho vystydnout. Přidáme plátek citronu a osladíme stévií nebo jednou lžičkou třtinového cukru nebo medu. Podáváme s ledem a zdobíme mátou.

Smícháme mléko, instantní kávu s trochou smetany a vše protřepeme nejlépe kdo má k dispozici tak v šejkru. Přelijeme do vysoké sklenice a nezapomeneme na led. Vršek ozdob šlehačkou. Pokud máte rádi příchuť můžete přidat například kokosový sirup.

200 g rebarbory, 2 lžíce medu či javorového sirupu, 400 ml vody, kůru a šťávu z 1/2 citronu/limetky, 400 g jahod, pár lístků máty, led, jahody. Rebarboru omyjeme, zbavíme tvrdých vláken a nakrájíme na kousky, potom dáme do rendlíku, pokapeme medem, přidáme kůru z limetky, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Po vychladnutí rozmixujeme s omytými...

100 g cukru krupice, 2 lžíce květu levandule, 0,5 l vody, citrony, vodu, led. Smícháme vodu, cukr a levanduli a přivedeme k varu. Jakmile začne voda bublat, stáhneme plamínek a vaříme ještě 5 minut. Pak přikryjeme sirup pokličkou a necháme vychladnout. Zcedíme levanduli, nalijeme do džbánu, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, led a jemně perlivou...

Vodní meloun, sklenici čerstvé citronové šťávy, třtinový cukr, je možné nahradit ho lístky stévie, jemně perlivou nebo obyčejnou vodu. Vymačkáme šťávu z citronů, potom rozmixujeme meloun. Do džbánu přelijeme šťávu z citronů a přidáme asi půl skleničky cukru, který v citronové šťávě rozpustíme mícháním. Přilijeme šťávu z melounu, dolijeme vodou, a...

salátovou okurku, 1 l jemně perlivé vody, citrón nebo limetku, třtinový cukr, snítku máty. Oškrábanou okurku nakrájíme na větší kousky a rozmixujeme. Vzniklé pyré rozlijeme do sklenic zhruba do jedné čtvrtiny. Také jej můžeme přepasírovat přes sítko, limonáda pak nebude tak hustá. Zakápneme šťávou z citronu nebo limetky, dolijeme vychlazenou jemně...

meloun, vodu/minerálku/citronádu/ ovocnou šťávu (dle libosti). Nakrájíme meloun na malé kousky, popřípadě jej vypeckujeme. Naskládáme na rovnou plochu, ideálně plech. Vložíme do mrazáku a necháme zatuhnout. Poté jednotlivé kostky vložíme do sáčku vhodného do mrazáku a skladujeme v něm. Při servírování naplníme sklenici kostkami melounu a zalijeme...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky