Výroba másla,majonézy,tatarky

450 g nastrouhaného křenu , 300 ml vody , 15 ml rostlinného oleje , 2 lžičky soli , 2 lžíce cukru. Umytý křen oškrábeme a pak nastrouháme. Do mixéru vložíme křen, zalijeme vodou, chvíli promixujeme. Přidáme cukr a sůl, přilijeme olej a opět necháme chvíli mixovat. Vytvořenou pastu pak plníme raději do menších skleniček, dobře uzavřeme a skladujeme...

I. 200 g tvarohu, 50 g přírodního smetanového sýru, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce přírodního jogurtu, 1 okurka, 1 cibule, sůl, pepř. Smíchejte jogurt, sýr, tvaroh a smetanu pomocí ručního mixéru. Oloupejte a nakrájejte na drobno cibuli a okurku a vmíchejte do omáčky. Nechte chvíli vychladit a můžete použít. II.200 ml slunečnicového oleje, 2...

200-250 ml oleje (dala jsem 200 ml), 1 celé vejce, 1 lžíce hořčice, 1 lžička octa, 1 lžička cukru, sůl a pepř podle chuti. Všechny suroviny vložíme do vyšší úzké nádoby (měla by být jen o malinko širší než mixér). Mixér ponoříme až na dno, pak zapneme, chviličku podržíme u dna a pak pomalinku táhneme směrem vzhůru. Celé to...

Na 125 g másla: 250 ml smetany 33 % ,voda .Smetanu nalijeme do užší, vyšší nádoby a pomocí ručního tyčového mixéru mixujeme.Jakmile se kousky másla začnou spojovat do větší hroudy, je nutné oddělit máslo od podmáslí, přecedíme ho. Máslo dáme do mísy, zalijeme čistou studenou vodou, prohněteme, asi nejlépe rukama, vodu pak slijeme, několikrát...

500 ml sladká smetana, 300 ml zakysaná smetana,2 g sůl (nemusí být).Z uvedených surovin připravíte máslo o hmotnosti 250 - 300 g. Obě smetany musí být co nejchladnější, proto je vyjmeme z ledničky až těsně před šleháním. Vodu dáme vařit a následně ji necháme vychladnout na maximálně 10 stupňů. Ve větší misce smícháme sladkou a zakysanou smetanu....

Z 250 ml 33% smetany máme másla přesně do formičky na 125 g - toto množství bez problému zvládnu ušlehat šlehacím nástavcem tyčového mixéru, u většího množství smetany už bych měla obavy o jeho život, pro motor je to docela záběr. Vzniklé podmáslí je sladké a nehodí se příliš do těsta na chleba, ale je výborné na přidání do těsta...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky