Hořčice,magi,pesta,chatney

Pokud máte na zahrádce bylinky, zkuste si doma udělat různá pesta, magi jako přílohu do polévek, aj. , které můžete darovat i jako dárek k různým příležitostem. 

200 g hořčičných semínek, 400 ml octa, 200 ml vody, 1 lžičku soli, 3 lžíce medu a 1 lžíci kurkumy. .Hořčičná semínka nasypte do mixéru. Ocet smíchejte s vodou a obojí svařte. Ještě horkou tekutinou zalijte hořčičná semínka, mixér uzavřete a semínka nechte pořádně nabobtnat, trvá to asi 30 minut. Potom přidejte sůl, tekutý med, kurkumu a vše...

50 ml červený vinný ocet, 1 lžička čerstvý zázvor, 150 - 200 g hnědý třtinový cukr, 100 ml červené víno, 750 g červená cibule , 2 ks chilli paprička , 3 lžíce balzamikový ocet, mletý černý pepř, sůl a olej. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme. Na oleji orestujeme...

Mladé výhonky medvědího česneku poznáte je podle nezaměnitelné česnekové vůně. Můžete jej nasbírat již začátkem března. Je to výborné ochucovadlo. Pokud si uděláte pesto, můžete ho použít k rybám,do pomazánek, do salátů. Listy medvědího česneku, bez stonků, zpracujeme tak, že je omyté, okapané, osušené spolu se solí a olivovým olejem rozmixujeme....

svazek medvědího česneku, 4 lžíce olivového oleje, parmezán a sůl. Česnek důkladně omyjeme, rozmixujeme listy s oříškami a postupně přidáváme olej.Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí

Na 1 malou sklenici potřebujete: svazek petržele (použít můžete hladkolistou i kudrnku), 1 malou chilli papričku, asi 5 lžic kvalitního olivového oleje, 30 g lískových ořechů, 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř. Postup je velice jednoduchý, výsledek však stojí za to. Do vyšší nádoby dáme petržel a ponorným mixérem...

50 velkých listů bazalky, 1 stroužek česneku, 50 gramů parmazánu, 40 gramů piniových semen, 90 ml olivového oleje. Bazalku omyjeme a jednotlivé listy oddělíme od stonků. Ty použijeme třeba na vývar nebo pod maso. Pak je oblanšírujeme. Je to jednoduché - stačí listy vhodit do vroucí vody, okamžitě je vylovit a zchladit v nádobě se studenou vodou a...

150 g pažitky,100 ml oleje,5 g soli, 2 stroužky česneku. Pažitku opláchneme, osušíme, nakrájíme na hrubší kousky, vše rozmixujeme, dáme do čistých a suchých skleniček, povrch jsem zalil troškou oleje, v uzavřené skleničce skladujeme v lednici.Použití - pod maso, do masových rolád, do omáčky, špenátu, nádivek nebo na ochucení zeleninové polévky, na...

Libeček - stonky, libeček - listy ,(větší podíl listů, mělo by ho být litr po nasekání, )kopřivy - listy, celer listy, 2 lžíce soli, slunečnicový olej.Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky