OMÁČKY

Omáčky jsou součástí přípravy jídel, různé druhy receptů na  omáčky, které budou určitě chutnat. Jejich příprava je vcelku jednoduchá. Můžete uvařit výbornou omáčku jak k masu, tak k těstovinám, např.špagetám aj. Nejlépe se k omáčkám hodí hovězí maso, které uvaříme, z vývaru si připravíme omáčku a maso pak přidáme k omáčce.

4 cibule, 3 lžíce másla. Očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném sádle dorůžova, přidáme mouku, a po krátkém míchání zalijeme vývarem. Přidáme kmín, pepř a sůl, rozšleháme a cca 45 min povaříme. Dochutíme a zjemníme máslem. Podáváme s hovězím, vařeným masem a houskovým knedlíkem.

polévkové koření, sůl, vývar (z kostí nebo masoxu), pepř (mletý) 60 g másla, 2 celery, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce libečku (sekaného). Celery oloupeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na másle, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme vývarem. Pak přidáme usekaný libeček a uvaříme. Měkký celer prolisujeme sítem nebo umixujeme, osolíme a...

1 cibule, 600 g vepřová játra, sádlo, 3 lžíce olej, 2 lžíce sladká paprika. Nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme očištěná a nakrájená játra na kostky a zprudka orestujeme. Nesolíme! Podlijeme asi 3 cm vody, přidáme pepř, kmín, sl. papriku a zavřeme. Necháme 15-20 minut dusit do měkka. Zalijeme množstvím vody podle toho...

800 g (miska) čerstvých hub,1 ks středně velká cibule, 2 lžíce másla + 1 lžíce sádla, 1 bal.smetana ke šlehání 33%,1 bal.kysaná smetana, cca 800 ml mléko, 2 ks bobkové listy, 5 kuliček nového koření, dle chuti sůl, pepř, 2 lžíce octa,2 lžičky cukru, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 2 lžičky drceného kmínu. Očištěné houby nakrájíme. Na rozpáleném...

hladká mouka, sůl, hřiby, kmín, pepř, máslo, smetana, cibule.Na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, dusíme, podlijeme, přidáme kmín, sůl, pepř. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a zahustíme omáčku. Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem.

200 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky ,2 cibule, 150 g křenu, 1 kostka vývaru, 150 g másla, 200 ml smetany, mletý pepř, sůl. Cibulku nakrájíme najemno. Orestujeme na másle. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme. Zalijeme asi 600 ml vody, přidáme mléko, vývar. Necháme vařit. Přidáme sůl, pepř a smetanu. Povaříme. Na závěr dáme do omáčky křen. Lze podávat...

ocet, sůl, kopr, máslo, 40 g hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l smetany. Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme s 2 lžíce kopru a solí. Omáčku zjemníme smetanou s rozkvedlaným zbytkem mouky. Stále mícháme, aby se nám to nepřipálilo. Nakonec dochutíme octem a přidáme zbytek kopru. ...

Tymián, bobkový list, 80 g špeku, 1 zakysaná smetana, 1/2 celeru, 1 cibule, 3 mrkve. Špek nakrájíme a vyškvaříme, přidáme nasekanou cibuli a nakrájenou zeleninu a rychle osmahneme. Přidáme lžičku cukru, koření, podlijeme a dusíme do měkka. Osolíme a můžeme přidat jednu kostku hovězího bujónu. Vyndáme koření, rozmixujeme a přidáme smetanu. Pokud...

hovězí maso, sůl,pepř mletý, cibule,vývar, hladká mouka na zahuštění, sterilované okurky. Hovězí nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme po obou stranách na 1/3 oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a na zbytku oleje osmažíme zlatohněda, podlijeme trochou vývaru. Poté přidáme maso a dusíme doměkka. Dle potřeby...

vepřová kýta, dle potřeby špek, 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 1 cibule, 1 citron, 1 kostka masoxu, 1 kelímek šlehačky,1 lžíce plnotučné hořčice, trocha tymiánu, dle potřeby voda, trochu cukru a sůl, pepř, bobkový list, celý pepř, nové koření. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Plátky masa poklademe do...

olej, sůl, bazalka, pepř, provensálské koření, 500 g mletého vepřového masa (libové), 200 g rajského protlaku, 100 g strouhaného sýra ementál, 2 stroužky česneku, 1 cibule (kostky). Na oleji zpěníme cibuli a přidáme mleté maso, dobře ho rozmícháme, aby se netvořily velké hrudky, přidáme uvedené ingredience a dusíme 1/2 hodiny. Dáme na špagety a...

4 lžíce olej, 2 - 3 ks cibule, 4 ks hřebíček, 6 - 8 kuliček celé nové koření, 1 špetka tymián, 2 - 3 ks bobkový list, sladký kečup, 2 - 3 lžic cukr, sůl, 2 konzervy rajčatový protlak(tyto můžete zaměnit spařenými rajčaty nebo naloženými rajčaty), 4 lžíce hladká mouka, 6 - 8 kuliček celý černý pepř. V hlubokém...

40 g máslo,40 g mouka (hladká),500 ml mléko,sůl,cibule,hřebíček,pepř (celý). Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme studeným mlékem nebo smetanou a pomalu vaříme asi půl hodiny. Podle chuti přisolíme a pro lepší chuť můžeme během vaření do omáčky přidat půl cibule, 1 hřebíček a 2 zrnka pepře.

20 g máslo,30 g mouka,30 g cibule,10 g cukr,sůl,1 lžíce hořčice,lžíce citronové šťáva,2 lžíce smetana (kysaná),vývar. Z mouky a másla vytvoříme jíšku, jestli je hotová poznáme podle toho že zrůžoví až zčervená.Červenou jíšku smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a cukrem zalijeme vývarem.Poté povaříme půl hodiny, dále do omáčky zamícháme...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky