POLÉVKY

Receptů na polévku je víc než dost. Určitě každý má rád tu svoji.Někdo vývar, jiný zeleninovou,zahuštěnou aj. Zkuste si připravit nějakou  polévku z těchto receptů, kterou ještě neznáte.

2 lžíce másla, 1 cibule, 200 g párků, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 3 brambory- správně tato polévka má být bez brambor, ale s brambory lépe chutná 1,5 l vody (bujón), sůl, pepř, 100 ml smetany, 4 malé bochníčky chleba, petrželka na ozdobu. Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme na másle s párky nakrájenýma na kolečka. Přidáme...

450 gramů masa (vepřové nebo hovězí),1 cibule,1 mrkev,2 polévkové lžíce rostlinného oleje,100 g fazolí,100 g kapusty,200 g brambor,4 polévkové lžíce rajčatové šťávy,1/4 lžičky soli,1/4 lžičky pepře. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova. Maso nakrájíme na malé kostky a na 5 minut přihodíme restovat k cibuli. Do hrnce dáme vodu a přihodíme...

300-400 g hovězího masa předního s kostí ,150 g mrkev, petržel a kousek celeru - vložka do polévky ,1 svazek bylinek (libeček, petrželka, tymián...) ,2 lžíce másla ,2-3 ks mrkve ,1 ks kořenové petržele ,1 ks větší cibule ,1/4 ks středně velkého celeru,2 l vody ,pepř , sůl. Na játrové knedlíčky: 500 g vepřových jater , 2 vejce,hladkolistá...

750 g hovězí srdce, 1 mrkev,1 petržel, 1/4 středního celeru, 1 menší cibule , 1/4 červené papriky, 1 menší rajče, 8 kuliček pepř černý,5 kuliček nové koření, kousek pórku, kousek natě libečku, sůl, zelená petrželka, Strouhání:2 vejce, polohrubá mouka, sůl. Srdce umyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Posbíráme pěnu která se...

2 l vody,200 g kuřecích stehen,150 g těstovin,1 cibule,2 bobkové listy,1 mrkev,200 g brambor,50 g nasekané petrželové natě,1/4 lžičky soli,1/4 lžičky pepře,1/2 lžíce sušených bylin. Kuřecí stehna dáme do vody a přivedeme k varu. Přidáme cibuli, bobkový list, a vývar táhneme zhruba hodinu. Cibuli a bobkový list z hrnce pak vytáhneme. Nakrájíme mrkev...

7 ks větších stroužků česneku ,2 l vývaru nebo kostka bujonu , červená paprika mletá ,mletý pepř,olej , sůl ,na hrubo strouhaný tvrdý sýr, krutony do polévky. Stroužky česneku si protlačíme do hrnce a na oleji do zlatova osmahneme. Velmi jemně zasypeme červenou paprikou, rychle promícháme a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 10...

2 paličky česneku, trochu másla 1 cibule, 1 mrkev, trochu majoránky, 2 bobkové listy, kuřecí vývar a nebo vodu (bujón kuřecí), 3 lžíce zakysané smetany, 100 ml smetany, sůl, pepř, chlebové krutony. V hrnci rozehřejeme máslo a v něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev na kolečka a na kostičky...

1 velký pórek (500 g), 2 brambory (nemusí být), 4 lžíce rozmixovaných ovesných vloček (nebo jinou celozrnnou mouku), sůl, mletý bílý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek zeleninový vývar - může být i z BIO (kostky)bujonu, máslo nebo olej (slunečnicový, olivový). Na tuku - plátek másla a 2 lžíce oleje mírně opečeme očištěný a nakrájený pórek,...

Zelnačka

20.01.2019

1 ks hlávkového zelí, 2 střední cibule, 1 lžíci sojové omáčky, 4 lžíce hořčice, 1 klobásku, 150 g slaniny nebo lépe uzeného masa, 200 g vepřové kýty nadrobno nakrájené, 1 celé pivo, rajský protlak, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, bobkový list, sůl. Orestujeme si cibulku se slaninou. Nakrájíme klobásku a maso na kousky. Zelí nakrájíme...

400 g mraženého špenátu , 100 g šunky , 50 g nivy , 1 l zeleninového vývaru , 200 ml smetany ke šlehání ,2 lžíce olivového oleje , 4 vejce, pepř , sůl. Na oleji zpěníme cibulku. Když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme a přilijeme vývar.Vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme) . Po rozpuštění špenátu přidáme česnek, nivu, sůl, bílý...

1,5 l vývaru z kostí , 0,5 l mléka , 300 g čerstvých mladých fazolových lusků (nebo mražených, sterilovaných) , 300 g brambor , 2 ks vařená vejce , hladká mouka , máslo , pepř , ocet ,sůl. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání zalijeme vývarem, necháme krátce povařit. Do vývaru přidáme nakrájené fazolové lusky,...

500 g růžičkové kapusty (může být i listová, kadeřavá nebo hlávková), 300 g brambor, 300 g paprikové klobásy (2 nožičky), 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 50 ml oleje, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté červené papriky (kdo má rád ostřejší, může dát trochu pálivé papriky), 1 lžičku kmínu, 1 a půl l vývaru, Sůl, mletý pepř 1...

1 cibule, 1 l vody, 3 stroužky česneku, 150 g rajčatového protlaku, 200 g uvařené rýže, cukr, sůl, mletý černý pepř, celé nové koření, bobkový list, tymián. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno. Oloupeme česnek. V hrnci cibuli krátce podusíme, přidáme česnek, nové koření, bobkový list. Zalijeme vodou, vmícháme protlak, pepř, tymián. Polévku...

800 g drštěk, 100 g tuku, 100 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 2-3 ks stroužky česneku, 4 l vody, mletá červená paprika, drcený kmín, majoránka, pepř, sůl. Nejprve dršťky promneme v soli, oškrábeme silnou lžicí,několikrát je spaříme vřelou vodou. Potom je krátce povaříme, vodu slijeme, dáme novou, osolíme ji a dršťky vaříme do měkka. Vaříme...

Kulajda

20.01.2019

1 l zeleninového vývaru, 250 ml metany ke šlehání 33 %, 2 hrsti sušených hub, 1 svazek čerstvého kopru, 3 lžíce másla + 2 lžíce oleje, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 1 lžíce krupicového cukru, 5 ks brambor, 5 ks kuliček nového koření, 4 ks vejce, 3 ks bobkové listy, (cukr), pepř, sůl. Houby namočíme do...

Bramboračka

20.01.2019

2 malé cibule,2 malé mrkve,1 kořenová petržel,1/4 celeru, 3 lžíce oleje,2 lžíce hladké mouky,200 g čerstvých hub,1 lžička celého kmínu, sůl, pepř, majoránka, 3 brambory, 2 stroužky česneku.Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu si taky očistíme a také nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozehřejeme olej, vysypeme na něj...

Houby (sušené je třeba předem namočit), zelenina (mrkev, petržel, celer, květák, brokolice, zelené fazolky, kedlubna, hrášek, kukuřice, pórek, česnek a na vyvaření (pak vyndám) celá cibule, paprika, rajče), sůl, pepř, mletý kmín, brambory, majoránka, petrželová nať, pažitka.Na zahuštění jíšku z másla nebo sádla a hladké mouky a jemné ovesné vločky...

1 sáček suchého zeleného hrachu, 100 ml uzeného špeku a nebo slaniny 250 ml vývaru4 stroužky česneku, majoránku, sůl, pepř, čerstvý tymián.Hrách si necháme přes noc namočený ve studené vodě. V téže vodě jej pak uvaříme doměkka. Vodu v průběhu vaření dle potřeby doléváme. Zatím nesolíme. Slaninu nebo špek si vyškvaříme dokřupava. Polévku promixujeme...

200 g fazolí (můžou být i v nálevu,který scedíme),1 a 1/2 l vody,1 větší cibule, lžíce mouky,pepř,3 brambory,50 g rýže, 1 mrkev, slunečnicový olej, sůl, petržel. Namočíme si fazole přes noc do předvařené a vychlazené vody. Fazole během noci změkne a samozřejmě se zbavuje i látek, které lidem způsobují nafukování. Opláchneme ji a vaříme přibližně...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky