LUŠTĚNINY

 

Rizoto

20.01.2019

1 kg rýže, vepřové maso ve vlastní šťávě, mražená zelenina (mrkev + hrášek + kukuřice), sůl, pepř, vegeta, mletá červená paprika, trošku mletého kmínu, majoránka,olej nebo sádlo, 1 cibule, strouhaný sýr na posypání. Na tuku osmažíme cibuli, přidáme tepelně upravené maso (nebo vepřovou konzervu), rýži a koření. Podlijeme vodou a dusíme v troubě...

1 konzerva červené fazole v nálevu, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce, 2 lžíce oleje, 5 ks lahůdkové cibulky i s natí (svazek), 5 nožek libovolných párků , 1/2 červené kapie, 1/2 zelené kapie, gulášové koření , sůl, mletý pepř, zelená petrželka na posypání. Červené fazole scedíme, cibulku nakrájíme na tenká kolečka . Do širšího kastrolu...

1 plechovka červených fazolí v nálevu, 1 plechovka bílých fazolí v tomatové omáčce, 350 g vepřové kýty, cibule, česnek dle chuti, rajský protlak velký, kari, sůl,pepř, kousek masoxu (nemusí být), olej. Cibuli pokrájíme na drobno a dáme osmahnou na olej doměkka,maso pokrájíme na menší kousky,osolíme,opeříme a posypeme trochou kari. Okořeněné maso...

70 g syrových brambor,70 g syrové čočky (červené), 1 menší cibule, sůl, pepř, lněná semínka, 1 lžíce žitné mouky, trochu hrubozrnné hořčice. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na malé kostičky a smícháme s uvařenou čočkou i se všemi ostatními surovinami.Rukama tvoříme placičky na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 200...

500 g čočky(namočené), 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octa, Cukr, Sůl, Voda. Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme namočenou do druhého dne.Čočku znovu propláchneme, zalijeme čistou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Vodu slijeme. Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku, zalijeme 30 ml vody, vymícháme...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky