přílohy do polévek

 

100 g hrubá krupice, 1 hrnek mléka, 1 lžíce másla, 1 špetka soli, 1 vejce. Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Potom lžící vykrajujeme noky, zavaříme je do vroucí vody a vaříme 5-6 minut....

1 vejce, 80 g hrubá mouky. Do mísy dáme hrubou mouku, do ní uděláme důlek a do něj vyklepneme vejce. Nejprve promícháme vidličkou, potom zpracováváme rukama do podoby drobenky na koláče. Pokud je moc měkké a ve velkých kusech, přidáme mouku. Pokud je moc sypké a je v tom hodně nezapracované mouky, buď přidáme vejce a uděláme větší množství...

42 g droždí,sůl, majoránka, 1 stroužek česneku, 1 vejce,strouhanka, mletý pepř, cibule, vegeta. Na olej dáme rozpustit droždí, pak přidáme nakrájenou cibulku zamícháme a odstavíme. Do toho postupně přidáváme rozmačkaný česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku. Směs se zahustí strouhankou a dělají se menší knedlíčky. Postup je stejný jako u játrových...

Velmi jednoduchá příprava.mražená játra, koření dle chuti. Játra nastrouháme na struhadle,přidáme koření. Vytvarujeme knedlíčky nebo nočky a hned je zavaříme do polévky. Knedlíčky jsou jemnější a chutnější. Játrové knedlíčky - játra , sůl,pepř, 1 vejce, strouhanka. Zpracujeme těstíčko, ze kterého tvoříme kuličky, které vhodíme do polévky a krátce...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky