Uherský guláš

13.01.2019

hovězí maso,4 cibule, 50 g slaniny, 1 nožička čabajky, 500 ml vývaru, 1 lžíce sádla, 100 ml bílého vína, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce sladké mleté papriky, bobkový list, nové koření, špetka tymiánu, pepř. Maso nakrájíme na kousky a dobře osušíme. Rozehřejeme sádlo a necháme na něm rozpustit kostičky slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vsypeme na kolečka nakrájenou čabajku a restujeme ji, dokud nepustí tuk. Poté přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Zasypeme mletou paprikou, přidáme ostatní koření, dobře promícháme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka a v závěru přilijeme víno, které omáčku dochutí. Můžeme zahustit lžící hladké mouky, rozmíchané v zakysané smetaně. Do hotového guláše vložíme kousek másla, necháme ho rozpustit (už nevaříme) a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Podle potřeby dosolíme. Můžeme podávat s brambory, bramborovým knedlíkem.  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky