Segedinský guláš

13.01.2019

vepřové maso (plecko, bůček.. .) ,kysané zelí, 5 kuliček nového koření , 3 bobkové listy , 2 cibule , 3 lžíce sladké mletí papriky ,3 lžíce sádla , 2 vrchovaté lžíce hladké mouky + 100 ml vody na jíšku,1 lžíce krystalového cukru , 1 lžička kmínu , špetka pepře nebo chilli , voda nebo vývar na podlití, mletý pepř, sůl. V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme i bobkový list a nové koření, restujeme dozlatova. Přidáme na kostky (3 x 3 cm) nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a restujeme cca dalších 10 min. Dochutíme paprikou a chilli a chvilku opět restujeme, aby se nám všechno maso hezky paprikou obalilo. Přilijeme trochu vody a necháme vydusit na tuk, toto opakujeme ještě jednou. Přidáme vodu nebo vývar a dusíme doměkka. Jakmile je maso téměř měkké, do hrnce dáme zelí (já dávám i s nálevem), přidáme cukr, případně sůl a chvilku povaříme. Nakonec zahustíme zátřepkou a necháme dalších cca 10 minut na mírném plameni provařujeme, můžeme zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou. Nejlepší j s houskovým knedlíkem. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky