Předvýplatový guláš

13.01.2019

350 g fazolí, 1 cibuli, mrkev, 200 g rajčat, 4 kusy klobásky nebo párky, 20 ml slunečnicového oleje, sůl (dle chuti), pepř, červená paprika, bobkový list , rajský protlak a můžete přidat o brambory. Namočíme fazole do studené vody a necháme ji stát alespoň 6-8 hodin. Pak omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme dostatkem vody (vody by měla být 3x více, než fazolí). Vaříme doměkka, přičemž vodu osolíme. Nakrájíme cibuli na drobno, mrkev na plátky, klobásku na větší kousky. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme mrkev a i klobásku. O 3 minuty později přidáme i rajčata a spolu restujeme, dokud se rajčata nerozvaří. Fazole scedíme a přidáme na pánev - nezapomeneme přidat i bobkový list a koření. Podle potřeby přidáme rajský protlak rozředěný s trochou vody, pokud je směs příliš suchá a hutná. 15 minut povaříme a hotovo.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky