Pivní guláš zahuštěný chlebem

13.01.2019

600 g hovězí kližky nebo krku , 300 ml světlého piva, 3 stroužky česneku , 2 velké cibule ,3 lžíce sádla , 1 lžíce rajského protlaku , 2 hrsti starší chlebové střídky ,mletá paprika , hovězí vývar, majoránka, pepř ,kmín, sůl. Maso si nakrájíme na větší kusy, cibuli na kostičky. Do hrnce se silným dnem dáme sálo, přidáme cibuli, kterou trochu osolíme a restujeme dotmava. Pak přidáme protlak, nasekaný česnek, kmín a maso, které jsme si osolili a opepřili, a chvíli restujeme. Přidáme papriku a po chvilce trochu vývaru, necháme vydusit do tuku, pak přilijeme pivo a vývar. Dusíme zvolna do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a do omáčky rozdrobíme chléb, který provaříme asi 15 minut. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem, vrátíme do guláše maso, dáme majoránku a stroužek utřeného česneku. Provaříme čtvrt hodiny a pak podáváme s domácím houskovým knedlíkem nebo s chlebem. Zdobíme cibulí. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky