Dragounský guláš

13.01.2019

hovězí kližka, 300 g bílých fazolí , 100 g slaniny , 5 velkých cibulí ,5 kuliček nového koření , 4 stroužků česneku , 2 bobkové listy , 2 klobásky, 4 lžíce sádla , 2 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžíce rajského protlaku ,1 lžíce majoránky , 2 lžičky kmínu ,hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon, špetka cukru , pepř , sůl. Fazole namočíme den předem na noc do studené vody, druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka, slaninu nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli, vše osmahneme . Maso kuchyňsky upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájené kostičky slaniny a cibuli, kterou osmažíme dotmava, přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme, přidáme papriku a ostatní koření včetně utřeného česneku, rajský protlak a 4 minuty restujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka, během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu. Nakonec do guláše přidáme uvařené fazole, na kolečka nakrájenou klobásu, v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme solí, je-li třeba (nezahušťujeme, o to se postará cibule, té má být tolik, co masa, ovšem na objem nikoliv na váhu), chvíli vše povaříme.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky