Omáčky na špagety

13.01.2019

Boloňská omáčka :

olej, sůl, bazalka, pepř, provensálské koření, 500 g mletého vepřového masa (libové), 200 g rajského protlaku, 100 g strouhaného sýra ementál, 2 stroužky česneku, 1 cibule (kostky). Na oleji zpěníme cibuli a přidáme mleté maso, dobře ho rozmícháme, aby se netvořily velké hrudky, přidáme uvedené ingredience a dusíme 1/2 hodiny. Dáme na špagety a posypeme strouhaným sýrem.  

Fofr omáčka :

300 g uzeniny (např.kabanos), 2 ks velké cibule, 5 stroužků česneku, kousek slaniny, 1 bal. malý rajský protlak, cca 250 ml kečupu, 2 lžičky cukru, sušené bylinky: bazalka, tymiám, oregáno, sůl, pepř. Slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce sádle osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a krátce orestujeme. Přidáme protlak, utřený česnek, cukr, koření, kečup, trochu vody a přivedeme k varu. Pak plamen stáhneme a než se nám uvaří těstoviny necháme probublávat za občasného promíchání. Doladíme chutě. Kdo chce, přidá špetku chilli. Servírujeme na těstoviny a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Jednoduchá sýrová omáčka na těstoviny:

4 lžíce hladká mouka, 2,5 šálku mléko, 125 g máslo, 200 g sýr Čedar, 2 lžičky plnotučná hořčice, sůl, pepř, kmín,sušená bazalka. Na pánvi rozpálíme trochu másla. Když je máslo dokonale zahřáté, posypeme ho 4 lžícemi hladké mouky a osmažíme ji do zlata. Když máme mouku osmaženou do zlata, přilijeme mléko, přidáme hořčici a za stálého míchání přivedeme hmotu do varu. Snažíme se míchat důkladně, aby byla hmota bez hrudek. Nakonec hmotu osolíme a opepříme, přidáme kmín a sušenou bazalku a nakonec i sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a máslo. Když máme máslo a sýr rozpuštěné necháme krátce vařit a máme hotovo.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky