Libečkové magi
20.01.2019
Libeček - stonky, libeček - listy ,(větší podíl listů, mělo by ho být litr po nasekání, )kopřivy - listy, celer listy, 2 lžíce soli, slunečnicový olej.Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem. Můžete hodit i do mixéru a nasekat v něm, jen ne úplně na kaši. Posypeme solí a důkladně pomačkáme vařečkou nebo třeba paličkou z hmoždíře. Pak napěchujeme do sklenek, opravdu hodně mačkáme. Čím víc, tím bude více šťávy. Můžeme pak zalít pro zlepšení trvanlivosti trochou oleje. Uchováváme v lednici. Zatím neznám trvanlivost tohoto "dochucovadla", připravuji ho prvně, ale píší, že by mělo vydržet dlouho. Používáme na dochucení polévek, můžeme samozřejmě používat i drť, ale všeho opatrně, je to dost koncentrované a slané.