Kuřecí játra ve smetanové omáčce
12.01.2019

500 g kuřecí játra, 1 cibule, 400 g tavený sýr, podle chuti sůl a pepř, 1/2 šálku vařící voda, 1/2 šálku smetana ke šlehání. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova.Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme a opečeme na rozpálené pánvi. Restujeme krátce cca 5 minut, záleží na velikosti nakrájených kousků. Čím menší, tím rychleji se játra osmaží.Když jsou játra orestovaná, přidáme tavený sýr, vodu, smetanu a promícháme. Zredukujeme a na závěr osolíme a opepříme.V druhé pánvi můžete na rozpáleném oleji osmažit na kolečka nakrájenou cibuli, kterou jsme předem obalily v hladké mouce.Podáváme s klasickou bramborovou kaší, posypané nadrobno nakrájenou pažitkou.