Játrová omáčka
13.01.2019
1 cibule, 600 g vepřová játra, sádlo, 3 lžíce olej, 2 lžíce sladká paprika. Nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci dozlatova. Přidáme očištěná a nakrájená játra na kostky a zprudka orestujeme. Nesolíme! Podlijeme asi 3 cm vody, přidáme pepř, kmín, sl. papriku a zavřeme. Necháme 15-20 minut dusit do měkka. Zalijeme množstvím vody podle toho kolik chceme omáčky a uvedeme do varu. Mezitím se připravíme jíšku - sádlo rozpustíme a přidáme hladkou mouku. Jíšku dáváme postupně do vroucí omáčky, pokud je málo hustá, dohustíme hl. moukou a vodou rozšlehaného v hrnečku. Necháme povařit a osolíme. Podáváme s rýží.