Halušky se zelím a uzeným masem

10.01.2019

500 g brambory, sůl, 1  vejce, 220 g polohrubá mouka, kmín, 500 g uzené maso, 300 g hlávkové zelí, olej. Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejné kousky). Když halušky vyplavou na povrch, vaříme jen pár minut. Hlávkové zelí nakrájíme, dáme do pekáče, okmínujeme a trochu pokapeme olejem a dáme do trouby asi na 180  stupňů. Zelí je měkké, když dostává nahnědlou barvu. Pak na zelí dáme nakrájené uzené na kostičky a prohřejeme.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky