Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem

4 kukuřice,4 lžíce másla,1 lžíce sekané petrželky,1 lžíce sekané pažitky,1 stroužek česneku,máslo na potření před grilováním,sůl,dřevěné špejle s hrotem. Kukuřice oloupeme, odstraníme vlákna. Okraje zařízneme a kukuřice 20 minut povaříme v osolené vodě. Vyndáme a do středů obou konců zapíchneme dřevěné špejle, jejichž délku upravíme na cca 7 cm (špejle neslouží jen pro snadnější konzumaci, ale i pro otáčení při grilování). Kukuřice potřeme slabounkou vrstvou másla a vložíme na (nebo pod) gril. Grilujeme ze všech stran, celkově asi 10-15 minut. Mezitím nebo předem připravíme bylinkové máslo - prostým smícháním změklého másla, sekaných bylinek a nastrouhaného česneku. Podle chuti osolíme a uložíme do ledničky nebo na chvíli do mrazáku.Kukuřici podáváme horkou a poklademe ji studeným bylinkovým máslem.