Domácí hořčice

20.01.2019

200 g hořčičných semínek, 400 ml octa, 200 ml vody, 1 lžičku soli, 3 lžíce medu a 1 lžíci kurkumy. .Hořčičná semínka nasypte do mixéru. Ocet smíchejte s vodou a obojí svařte. Ještě horkou tekutinou zalijte hořčičná semínka, mixér uzavřete a semínka nechte pořádně nabobtnat, trvá to asi 30 minut. Potom přidejte sůl, tekutý med, kurkumu a vše rozmixujte na kaši. Konzistence hořčice byste měli dosáhnout asi za 5 minut. Poté hořčici naplňte do sklenic, uzavřete, můžete na chvíli otočit dnem vzhůru, a nechte zcela vychladnout. Popište. Uchovávejte v chladu a temnu. Z této základní hořčice si můžete připravit různé ochucené hořčice, například se sladkou či pálivou paprikou, nebo dokonce s chilli, dále pak s česnekem či křenem, záleží, co vám zachutná. Experimentovat můžete i s dalším kořením: estragon, tymián, oregano... Pro děti můžete vyrobit speciální variantu s pomerančovou šťávou a uvidíte, že jim zachutná dokonce víc než jejich tradičně oblíbený kečup. Další možností je kremžská hořčice - i tu si můžete vyrobit doma, pokud seženete černá semínka hořčice, ze kterých se vyrábí. Potom je postup v podstatě stejný jako u klasické hořčice, jen semínka doporučujeme namočit přes noc, protože jsou tvrdší. A potom zkuste v octě a vodě svařit majoránku, bobkový list a nové koření a věřte, že docílíte té pravé chuti kremžské hořčice - a to zcela bez konzervantů.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky