Cuketové matjesy

10.01.2019

2 pevné menší cukety,2 cibule, 3 lžíce octa, 2 lžíce rostlinného oleje (ne olivového!) ,1 lžička cukru ,10 kuliček černého pepře, 6 kuliček nové koření, 3 bobkové listy,sůl.
Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4-5 mm, kdo chce, může cuketu i oloupat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1 lžíci soli, promícháme a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu, občas můžeme promíchat. Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr, ochutnáme, případně dochutíme. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce, podáváme vychlazené.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky