Cibulové chatney

20.01.2019

50 ml červený vinný ocet, 1 lžička čerstvý zázvor, 150 - 200 g hnědý třtinový cukr, 100 ml červené víno, 750 g červená cibule , 2 ks chilli paprička , 3 lžíce balzamikový ocet, mletý černý pepř, sůl a olej. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme. Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli a papričky do tmavě zlatova. Pak vmícháme strouhaný zázvor, vše podlijeme vínem a ochutíme balzamikovým a vinným octem a cukrem. Směs osolíme, opepříme a zvolna vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud nezhoustne.Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme. Cibulové chutney skladujeme v chladu, kde vydrží alespoň měsíc. Cibulové chutney podáváme jako přílohu k masům, ale samozřejmě najde uplatnění i při přípravě dalších pokrmů - jako jsou slané omelety se slaninou, toasty se sýrem. Výborně chutná i v nejrůznějších pomazánkách

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky