Burger z červené řep a volským okem

Na burger: 2 ks středně velké červené řepy, 1 lžíce hořčice Hellmann´s, 1 lžíce sladké mleté papriky, hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj...), 1 rohlík nakrájený na kostičky, 1 dcl zeleninového vývaru nebo mléka, 1 žloutek, sůl, čerstvě drcený pepř. Další suroviny: 2 lžíce oleje, 2 burgerové housky, 2 lžíce tatarské omáčky, 2 hrsti ledového salátu nakrájeného na nudličky, 1 rajče, 2 kolečka cibule, 2 vejce na volské oko. Rohlík namočíme do vývaru nebo mléka. Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na velmi jemném struhadle a přebytečnou šťávu vymačkáme. K řepě přidáme hořčici, mletou papriku, žloutek, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a pozvolna opečeme na rozpáleném grilu nebo pánvi s troškou oleje. Z každé strany cca 5 minut. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce pomazané tatarskou omáčkou, nudličkami salátu, plátkem rajčete, kolečkem cibule a volským okem.