Bramborák

10.01.2019

800 g brambor,sůl, 4 stroužky česneku,200 g hladká mouka,1  vejce,rostlinný olej, 4 lžíce mléka, 2 lžičky majoránky, pepř mletý. Brambory omyjeme, oloupeme a na jemno nastrouháme. Přebytečnou vodu z bramborákového těsta slijeme. Česnek oloupeme a nastrouháme, prolisujeme nebo nakrájíme na tenké lupínky. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs na bramboráky osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka. Smažíme po obou stranách a hotové ukládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Těsto můžete vylepšit  nakrájenou anglickou slaninou nebo klobáskou. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo samostatně.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky