Pečené kuře s bramborem

11.01.2019

1 středně velké kuře,mořská sůl,200 g másla,150 g anglické slaniny,větší svazek tymiánu,svazek rozmarýnu,20 větších brambor, oloupaných, rozčtvrcených,1 palice česneku, rozdělená na neoloupané stroužky,2 citrony, nakrájené na měsíčky. Kuře důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a osušte. Potom jej zvenku i zevnitř osolíme a položíme do pekáčku. Dvě lžíce másla rozpustíme na mírném plameni a důkladně jím potřeme celé kuře. Zbytek másla rozkrájíme na kostky, pár jich dáme do kuřete, pár pod křídla a stehna a zbytek kolem kuřete. Část tymiánu a rozmarýnu vložíme do dutiny a mezi stehna (případně je svažeme). Poté si předehřejeme troubu na 200  stupňů. Slaninu nakrájíme na kostičky a posypeme jí celé kuře. Pekáč dámte do spodní třetiny trouby a pečeme půl hodinky. Mezitím oloupeme brambory a rozčtvrtíme je. Teplotu snížíme na 180 stupňů, kolem kuřete rozprostřeme brambory, česnek, zbytek bylin a citronové dílky a pečeme dokřupava. Klidně i hodinu a půl. Občas podléváme.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky